Kvalitetna i svima dostupna zdravstvena zaštita

Bez autora
Sep 30 2012

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je osnovni cilj zdravstvene politike Srbije očuvanje, unapređenje i održivost zdravstvenog sistema. Đukić-Dejanović je na otvaranju seminara “Zdravstvena zaštita, pravo i ljudska prava” istakla da je obaveza zdravstvenog sistema da obezbedi svima fizičku, geografski i ekonomski dostupnu, pristupačnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.Zdravstveni sistem treba da osigura solidarnost i jednakost između zdravih i bolesnih, siromašnih i bogatih, starih i mladih, ali i rodnu ravnopravnost i uvažavanje prava uz ukazivanje na obavezu građana da brinu o sopstvenom zdravlju.

Kvalitetna i svima dostupna zdravstvena zaštitaMinistar zdravlja u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da je osnovni cilj zdravstvene politike Srbije očuvanje, unapređenje i održivost zdravstvenog sistema.

Đukić-Dejanović je na otvaranju seminara “Zdravstvena zaštita, pravo i ljudska prava” istakla da je obaveza zdravstvenog sistema da obezbedi svima fizičku, geografski i ekonomski dostupnu, pristupačnu i kvalitetnu zdravstvenu zaštitu.

Ona je navela da zdravstveni sistem treba da osigura solidarnost i jednakost između zdravih i bolesnih, siromašnih i bogatih, starih i mladih, ali i rodnu ravnopravnost i uvažavanje prava uz ukazivanje na obavezu građana da brinu o sopstvenom zdravlju.

Prioritetne oblasti zdravstvene zaštite, kako je navela, jesu prevencija i kontrola hroničnih, nezaraznih i zaraznih bolesti, kao i zaštita posebno osetljive grupe stanovništva.

Seminar se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja, Srpskog lekarskog društva, Lekarske komore Srbije, Udruženja za medicinsko pravo uz podršku Zdravstvenog saveta Srbije, Privredne komore Srbije i Komore medicinskih sestara i zdravstvenih tehničara Srbije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik